Massages

×
Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Ontspannen op je rug liggen, ondersteund door warmwaterkussens
Als je zwanger bent is het moeilijk op een massagetafel te liggen. De probleemzone, de onderrug, is met de klassiek massagemethoden moeilijk te bereiken. Daarom is er een massage ontwikkeld waarbij men gebruik maakt van warmwaterkussen. Op die manier kan men ontspannen op de rug blijven liggen tijdens de massage aan de rug. De warmte van het warmwaterkussen blijft behouden en zorgt dat je niet afkoelt. Deze vorm van massage wordt ook wel Hydrowavemassage genoemd.

Effect van zwangerschapsmassage
Door de warmte van de kussens gaan het spier- en zenuwstelsel zich ontspannen. De wervelkolom ligt in een ontspannen positie, zonder drukpunten. De druk van het lichaam is geen enkel moment hetzelfde door de kussens. Je lichaam deint op het water in de kussens. De massage wordt uitgevoerd met aromatische olie. Deze olie zorgt voor een goede elasticiteit van de huid en helpt zwangerschapsstriemen te vermijden. Tijdens de massage worden de benen, rug, hals, schouders en hoofd behandeld. Voor- en achterkant worden behandeld en dit zonder dat je je moet omdraaien. De kussens zijn zo ontworpen dat je een rugmassage kan ontvangen terwijl je op je rug ligt.

Er is speciale aandacht voor de delen van uw lichaam die lijden onder uw steeds dikker wordende buik: de rug en de benen. De zacht vloeiende massage is niet alleen voor uwzelf ontspannend, ook uw baby zal er positief op reageren. Ook met bekkenklachten is het geen probleem omdat je op het warme water ligt, je zal het niet koud krijgen.

Voor wie is hydromedmassage geschikt?
De vernieuwing van deze massage zit hem vooral in de houding die je aanneemt. Je ligt namelijk heel de tijd op je rug. Hij/zij ligt op een speciaal warmwaterkussens. Deze methode is geschikt voor zwangere vrouwen die moeilijk op hun buik of op hun zij kunnen liggen. Ook voor mensen met rugproblemen is dit de ideale massage.